Architecture

2022-ben megnyílik a Ghibli Stúdió vidámpark

By July 3, 2019 July 31st, 2019 No Comments

A Hayao Miyazaki rajongói valószínűleg örömmel fogják hallani, hogy a híres japán animátor mágikus világa végül életre kel. Hayao Miyazaki a világ egyik leghíresebb animációs házának stúdiója – a Studio Ghibli-é. Valószínűleg legalább a stúdió remekműveiről hallott már, mint például az Oscar-díjas “Chihiro szellemországban” vagy a “Totoro – A varászerdő titka”. A vidámpark 2022-ban nyitja kapuit a közönség felé. Az regionális kormány szerint Nagakute város Aichi Emlékpark alapjaira épül.

Ifjúsági Hegy (Youth Hill)

A park egy 500 hektáros terület volt, amelyet korábban a 2005-ös világkiállítás helyszíneként alkalmaztak. Várhatóan életre keltik a Ghibili Stúdiót, hogy a látogatók is élvezhessék a természetet.

A parkban már a 2005-ös világkiállításra felépült a “Totoro – A varászerdő titka” házának egy példánya.

Ghibili Nagy Raktár (Ghibli Large Warehouse)

A regionális kormányzati képviselők szerint a parkot „a természeti környezet károsítása nélkül” kívánják építeni. A vidámpark természetes terekkel és utakkal fog rendelkezni.

A szórakoztató parkban európai stílusú tégla épületek találhatók, amelyek gyakran szerepelnek a stúdió filmjeiben.

Boszorkányok Völgye (Witches’ Valley)

Például a fő kapu hasonlít a „A vándorló palota” épületeire. Maga a park öt különálló területre oszlik majd: Ifjúsági Hegy, Ghibli Nagy Raktár, Mononoke Falu, Dondoko-Erdő és Boszorkány-Völgy.

A Studio Ghibli parkja a “A könyvek hercege” antik üzletének és a Nagy Ghibli raktárának a kiállítási tereivel, szabadidős területekkel és színházi pihenéssel várja vendégeit.

Mononoke Faluja (Mononoke’s Village)

A stúdió animációiban (pókok, vaddisznók és más lények) megjelenő állat szellemei szobrok kerülnek a parkba.

A park várhatóan követi a Ghibli Múzeum sikereit, melyet 2001-ben nyitottak meg Tokióban. A múzeum kiállítóteret, gyermektanulási lehetőségeket és színházat tartalmaz.

Leave a Reply